Thuiswerkezel

23 jan

Leuk, dacht ik een paar jaar geleden. Ik zat zonder werk thuis en zag overal advertenties waarin ze thuiswerkers zochten. Verdiensten tot wel € 2500. Nog leuker. Ik natuurlijk meteen zo’n 0909-nummer gebeld. Bij 0909 had natuurlijk allang een belletje moeten gaan rinkelen en dan niet die van de telefoon. Een vriendelijke, maar zeer slecht articulerende dame stond mij te woord. Ik vroeg om een sollicitatieformulier, maar daar werkten zij niet mee. Sollicitatie ging telefonisch. Ook goed. Ia, iiaaa. ‘Bent u bereid om ook vcoinejci jeorjosncerllsmwj?’ ‘Huh, wat zegt u?’ ‘Bent u bereid om ook washandjes in te pakken?’ herhaalde zij tergend traag. ‘Oh ja, best.’ Misschien iets voor de kinderen, verdienen zij ook wat. Hoewel de kassa flink rinkelde aan andere kant van de lijn, viel er bij mij nog geen enkel kwartje. Zelfs niet nadat ik minstens vijftien keer had moeten reageren met ‘Wat zegt u?’ om vervolgens de langgerekte vraag voor de tweede keer gesteld te krijgen. Kassa. Ia. Echter, toen mijn telefonisch sollicitatiegesprek na een kwartier klaar was en de dame mij vertelde dat ze erg interessante klussen had en mij door verbond  met een collega die maar niet aan de lijn kwam, had ik eindelijk in de gaten dat hier niets van klopte. Zonder werk hing ik op.
Inmiddels iets wijzer en ouder en daardoor kennelijk licht dementerend of in ieder geval iets last van geheugenverlies, stoot deze thuiswerkezel zich gewoon weer aan dezelfde steen. Dit keer schrijf ik mij in op zo’n thuiswerksite. Deze site biedt echt heel interessant werk, namelijk schrijfopdrachten en niet van dat washandjesinpakwerk. Dit is iets voor mij. Ik wil mij inschrijven op een klus, maar dan moet ik mij eerst aanmelden. Geen probleem. Netjes vul ik al mijn gegevens in, tot aan mijn bankrekeningnummer toe. Logisch, als ik die schrijfklus heb gedaan, moeten ze het geld kunnen overmaken.
Dolenthousiast bel ik manlief. ‘Ik heb binnenkort gaaf thuiswerk! Moet je horen.’ Mijn enthousiasme wordt direct getemperd. ‘Sukkel, heb je laatst Radar gezien?’ ‘Nee.’ Wat manlief meteen doet en wat ik natuurlijk ook eerst had moeten doen, is googlen. Deze thuiswerksite blijkt door de grootste boeven ooit beheerd te worden. Ze halen maandelijks geld van je rekening (die megakleine lettertjes) en je komt er niet van af. ‘Hoe heb je zo oerdom kunnen doen? Al weer.’ ‘Wacht. Rustig. Relax. Dit keer gingen op het laatste moment wel de klokken luiden bij deze ezel-die-toch-niet-zo-oerdom-blijkt-te-zijn. Ik heb twee cijfers van ons rekeningnummer omgedraaid!’

Advertenties

12 Reacties to “Thuiswerkezel”

 1. Colette 23 januari 2012 bij 12:09 pm #

  En dat was opzet dat je die 2 cijfers hebt omgedraaid?! Of verstrooidheid die nu heeeel goed uitkomt? 🙂

  • Marjan 23 januari 2012 bij 6:25 pm #

   Volledig doordachte actie! Na lange tijd twijfelen: zal ik wel, zal ik niet.

 2. Leo 23 januari 2012 bij 3:15 pm #

  Ja, als je op zoek bent naar betaald werk vanuit je eigen vakkennis kom je nu eenmaal met dit soort lieden in contact. Ik ben er ook wel eens bijna ingestonken hoor. Van sommige van die lui voel je het aan je water dat het niet goed zit, bij anderen is het zo professioneel (..) opgezet dat je pas later ontdekt in de maling te zijn genomen. Maar ik ook gewoon werk gedaan voor bedrijven die later niet wilden betalen, failliet gingen voor ik was betaald en zo meer. Het overkomt ons allemaal wel eens een keer. Niets om je voor te schamen of zo hoor…

  • Marjan 23 januari 2012 bij 6:29 pm #

   Ik vond het nogal dom van mijzelf dat ik niet eerst gegoogled had. Er stonden zoveel berichten over. Echt hardnekkig gedoe. Je kunt fluiten naar je centen en er is weinig aan te doen. Snap eigenlijk niet waarom er niet een soort van zwarte lijst voor is. Als bepaalde bedrijven van je rekening geld halen, dat ze dan eerst door een filter moeten ofzo. Maar dat is vast te simpel gedacht.

 3. Alice 23 januari 2012 bij 4:17 pm #

  ik dacht net als Colette….
  Ik had vroeger een vriendinnetje wiens moeder thuiswerk deed en dat was hard aanpoten. Ik kan me alleen niet herinneren wat ze moest doen.

  • Marjan 23 januari 2012 bij 6:32 pm #

   Nou, washandjes inpakken dus, pennen in elkaar zetten, inpakken, dat soort gein. Je moet alleen even de juiste kanalen vinden. Maarre.. ik hoef dit eigenlijk niet te doen.

 4. HansDeZwans 25 januari 2012 bij 12:03 am #

  Toch nog slim geweest.

  • Marjan 25 januari 2012 bij 12:03 pm #

   Gelukkig wel. Ik werd niet vrolijk van die berichtjes op internet. Jammer dat het zo moet.

 5. nieuwetrui 25 januari 2012 bij 4:03 pm #

  Heb ooit enveloppen moeten tikken voor een schijntje. Moest ze nog zelf halen en terug brengen ook.:-)

  • Marjan 26 januari 2012 bij 1:00 pm #

   Maar je rekening niet geplundeerd? Waarschijnlijk ook niet royaal aangevuld. 🙂

 6. Tina 28 januari 2012 bij 12:43 am #

  Ik ben van nature heel achterdochtig. Maar soms… soms vergeet je toch weer hoe slecht sommige mensen in elkaar zitten en hoe erg je soms op je hoede moet zijn. Jammer dat de wereld zo in elkaar zit 😦

 7. Filosofietje 2 februari 2012 bij 1:50 pm #

  Ik zou zeggen: Gooi naam en alle informatie van die eikels op je blog, dan help je waarschijnlijk een heleboel mensen die te goed van vertrouwen zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: