Over kou en kontje geven

8 feb

Natuurlijk was ik van de week ook een keer de klos. ’s Morgens vroeg zou ik Oudste naar school brengen. Ja, dat doe ik zo nu en dan bij extreem slechte weersomstandigheden. Sommigen noemen het verwennen, ik vind het voornamelijk erg aardig van mijzelf en Oudste heeft een nieuw stopwoordje en vindt dit dus erg ‘attent’. Maar ik dwaal af. Het gaat nu even om de autodeuren. Die zaten helemaal shocking klem. Allebei. Vastgevroren. Ik had er geen talkpoeder, siliconenspray, kaarsvet, vaseline of wat voor smeerseltje dan ook op gedaan en nu stond ik voor een dichte deur. Twee dichte deuren maar liefst.
Maar ik raakte niet in paniek, want ik had net in de krant een spotprent gezien, waarin uitgelegd werd dat je in geval van shocking klem vastgevroren een kontje tegen het portier moest geven. Heel simpel. Ik heb wel eerst even om me heen gekeken of er niet iemand langs liep of dat een buurman niet toevallig net zijn gordijnen opendeed, want een beetje gênant vond ik het wel om mijn auto een kontje te geven. Niemand te zien dus ik gaf het portier een lieflijk kontje. Het blik deukte een klein beetje in. Ik wist dat ik voorzichtig moest zijn, want in de spotprent was de auto op de zijkant terechtgekomen na een kont(je) van dikke Toos. Helaas geen resultaat. Het portier gaf nog geen millimeter mee. Andere kant misschien? Hetzelfde ritueel. Eerst gekeken of er geen lacherige toeschouwers waren. Nee. Hup kontje. Ook deze kant bleef potdicht zitten. Ik vond het wel opvallend dat er echt totaal geen beweging in de deuren zat. Nul komma nul. Meestal geeft het wel iets mee. En toen schoot me een andere mogelijkheid te binnen. Ik drukte nog een keer op de knop van de sleutel, en jawel hoor, de deuren gingen open. Niets vastgevroren. Ze zaten gewoon nog op slot! De auto was inmiddels weer uit de deuk, ik in een deuk, maar Oudste not amused, want al een beetje aan de late kant, een na-ijlend ochtendhumeur en koud. Zo koud.

Advertenties

17 Reacties to “Over kou en kontje geven”

 1. Marga 8 februari 2012 bij 9:08 pm #

  Hahahaha echt geweldig..ik zat in mijn eentje te lachen op de bank bij het lezen van Jou verhaaltje..dankjewel. geweldig !!!

  • Marjan 9 februari 2012 bij 11:31 am #

   Fijn dat ik je weer aan het lachen kan krijgen! 🙂

 2. HansDeZwans 8 februari 2012 bij 11:31 pm #

  Bedoelen ze dan een bloot kontje?

  • Marjan 9 februari 2012 bij 11:32 am #

   Ha, jij bent aan het visualiseren geslagen? 🙂

 3. Colette 9 februari 2012 bij 12:14 am #

  Grappig!
  Als tiener gaf ik de glazen achterdeur die klemde ooit een kontje en ging dwars door het glas. Ik was wel binnen! Briefje neergelegd voor mijn moeder en snel naar de disco met mijn vriendin. Overigens was mijn kontje toen nog echt een kontje. Kzou het me nu niet meer in mijn hoofd halen :).

 4. Tina 9 februari 2012 bij 8:26 am #

  Haha, zoiets zou mijn nou ook kunnen overkomen. Zo bezig al met alles wat kan gebeuren en dan vergeten dat het ook wel eens heel erg mee kan vallen!

  • Marjan 9 februari 2012 bij 11:34 am #

   Het is soms zo simpel, ja. Je moet er alleen even op komen.

 5. Alice 9 februari 2012 bij 9:46 am #

  hahaha, gewoon nog op slot, ’t was natuurlijk ook nog wel erg vroeg :0)

  • Marjan 9 februari 2012 bij 11:34 am #

   Inderdaad. Ik denk dat de deur de dag ervoor niet op slot gedaan is.

 6. Desire 9 februari 2012 bij 9:42 pm #

  Whoehahaha! Dat je bij zoiets meteen aan de Toos-methode dacht haha! In tegenstelling tot een manspersoon hier heb ik een heel ander beeld bij dit verhaal … die van een dik aangeklede maar tot op het bot verkleumde huisvrouw c.q. carrièretijger die verschrikkelijk haar best staat te doen om de autodeuren open te krijgen terwijl haar puberzoon met kromme schouders en handen in de zakken staat toe te kijken 😉

  • Marjan 12 februari 2012 bij 2:51 pm #

   Dit beeld komt beter in de richting. Puberzoon is puberdochter, die er de humor niet van kan inzien. Geeft ook niet.

 7. hartelijkehothulk 18 februari 2012 bij 9:27 pm #

  Superleuk!
  Vertel dat maar aan die pubers van je want een Hulk weet echt wel wat lachen is!

 8. hartelijkehothulk 18 februari 2012 bij 9:30 pm #

  De buren stonden hier altijd woest te krabben of hadden van die folie´s voor de voorruit.
  Dan kwam ik naar buiten met mijn keteltje warm water en gooide het over het dak zodat het langs de ramen naar beneden liep.
  En dan zag je ze denken………………CarGlas repareert!
  Maar ik reed zo weg!

  • Marjan 19 februari 2012 bij 12:30 pm #

   Ik heb zo’n buurman die zijn auto aanzet en vervolgens weer naar binnen gaat en net zolang wacht tot zijn auto ijsvrij is. Ik heb daar zo’n hekel aan. Manlief deed dat ook een keer. Ik heb toen de auto weggereden, gewoon om de hoek gezet. Die kop van manlief toen hij zag dat zijn auto verdwenen was. Hilarisch! Ik heb dat nooit bij buurmans auto gedurfd.

   • hartelijkehothulk 19 februari 2012 bij 2:18 pm #

    Schitterend, mannetje pesten!
    Pak de buurman ook maar en zeg dat ik het deed?

Trackbacks/Pingbacks

 1. Kou, kontje en De Pers « marjanklaver - 13 februari 2012

  […] staat deze column in dagblad De […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: